Sla van kegelschelpjes en maatjes met mangodressing

14 70 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 takje selder
  • Solo
  • 1 kg kegelschelpjes
  • 2 maatjes = 4 filets
  • cayenne peper
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • Zout en peper
  • 1 rode krulsla
  • 2 tomaten
  • 8 eetlepels Calve mayonaise
  • 1 ui
  • 80 g sojascheuten
  • 1 grote rijpe mango
  • 2 eetlepels vers gehakte bieslook
  1. Was de kegelschelpjes grondig.
  2. Versnipper de ui en de gereinigde selder.
  3. Stoof deze versnipperde groenten in wat Solo.
  4. Giet er ongeveer 1/2 l water bij en breng aan de kook. Voeg er de cayennepeper aan toe en laat er de kegelschelpjes in maximum twee minuten garen.
  5. Haal de kegelschelpjes uit hun schelp en bewaar ze in het gezeefde kookvocht. (Vermijd uitdrogen!)
  6. Snij de maatjesfilets in repen (elke filet in vier).
  7. Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water.
  8. Was de krulsla en snij in dunne flinters.
  9. Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in ruitjes.
  10. Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Mix met de mayonaise.
  11. Schik een bedje luchtige sla vermengd met krokante sojascheuten, die vooraf met wat frambozenazijn en peper en zout op smaak zijn gebracht, over de vier borden.
  12. Leg er de kegelschelpjes en stukjes maatjes op, versier rondom met tomaat. G
  13. iet er de mangodressing rond en bestrooi met de versnipperde bieslook.
Solo