Siroop voor over de Tropische fruitsalade

4 20 0 5
Aantal personen:
  • 75 gr suiker
  • 1 paar verse plakjes gember geschild
  • 1 sereh ( citroengras)in 3 stukken en door de helft gesneden
  • 1,25 dl water in een pan
  • 1 limoen sap
  • 3 passievruchten
  1. We krijgen nog een paar mooiweer dagen kado deze maand. En natuurlijk hangen we dan weer met onze snuffert boven de BBQ.
  2. Zo niet dan toch lekker buiten zitten, liggen of bewegen.
  3. Bij mooi weer krijg ik altijd zin in tropisch fruit.
  4. Er is nu ook voldoende heerlijk fruit in alle soorten en maten maar bij erg warm weer hoort een koude tropisch fruitsalade.
  5. Nu gaat het hier op dit moment niet over het fruit.
  6. Dat kies je zelf maar.
  7. En het fruit? Ach kies zelf maar.... ik zeg, doe maar mango, papaya, lychees, meloen en eventueel ananas.
  8. Voor de saus (want daar gaat het om) heb je dan ook nog een paar passievruchten nodig.
  9. Vooraf maken en lekker koud laten worden in de koelkast.
  10. Saus:
  11. 75 gram suiker, een paar plakjes verse gember (geschild) en een sereh (citroengras) in twee of drie stukken en door de helft gesneden.
  12. Doe dit in een pannetje met 1,25 dl water en het sap van een limoen.
  13. Verwarmen en roeren tot de suiker is opgelost.
  14. Het moet een dunne siroop worden.
  15. Eventueel nog wat water erbij.
  16. Laat deze siroop afkoelen en pas daarna zeven.
  17. Dan mengen met het vruchtvlees en de pitjes van een passievrucht.
  18. Over de tropische fruitsalade schenken en die nog garneren met ragfijn gesneden munt of basilicum.
  19. Oplepelen terwijl je in een hangmat ligt met uitzicht op zee.
  20. Of lekker lui in je stoel in de tuin of op balkon.
  21. Dit smaakt overal als het zonnetje schijnt,.
Love to Cook