Sinterklaaskoekjes

21 120 5 5
Aantal personen:
  • 1 eidooier
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 75 g marsepein
  • 50 g poedersuiker
  • 175 g zelfrijzende bloem
  • 35 g pijnboompitten
  • 35 g gehakte walnoten
  • 35 g gehakte gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 eiwit
  • 1 eetlpel bruine suiker
  1. Verkruimel de marsepein en meng met de eidooier tot een zo glad mogelijk mengsel. Roer de boter romig met de poedersuiker en meng met de marsepein. Voeg de noten en het fruit toe. Voeg eventueel nog iets meer bloem toe tot je een homogene stevige massa krijgt. Zet een uurtje in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170°c. Rol het deeg uit (ongeveer ½ cm) en steek vormpjes uit. Leg ze op een siliconenvel. Maak een mengsel van losgeklopt eiwit, de suiker en de amandelschilfers. Bestrijk de koekjes hiermee en bak ze een kwartiertje tot ze mooi goudkleurig zijn. Laat afkoelen op een rooster
veroniqueb