Sint-jakobsvruchten met curry en geplette aardappelen

10 30 2 5
Aantal personen:
  • 4 bloemige aardappelen
  • 8 sint-jacobsvruchten
  • 1 appel
  • 1 el honing
  • 1 el citroensap
  • 1/2 el currypoeder
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Plet ze met een vork en meng er olijfolie doorheen ongeveer 1 tas. Kruid met pezo. Kook het citroensap, de honing en het currypoeder gedurende 1 min. en voeg nadien de zonnebloemolie toe, ongeveer 1 tas, goed roeren. Snijd de appel in kleine blokjes en meng onder het vocht. Bak de sint-jakobsvruchten gedurende 2 min. in een scheutje olie aan elke kant. Breng op smaak met pezo. Verdeel de geplette aardappelen in een dresseerring over vier warme borden en leg de sint-jakobsvruchten er bovenop en werk af met vinaigrette.
  2. Versier met een takje platte peterselie of koriander.
Victor S.