Sint-jakobsvruchten, foie gras, gekonfijt witloof, teriyaki, gember, citroengras

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 sint-jakobsvruchten
  • 2 dikke sneden rauwe eendenlever (50g/snee)
  • 2 krokantjes van kip (Sea Grill)
  • enkele blaadjes koriander
  • 1 el Solo
  • verse boter
  • fleur de sel
  • zout, peper
  • 10 g sesamzaden
  • 4 stronkjes grondwitloof (ongeveer 250 g)
  • 1 g geraspte look
  • 3 g geraspte verse gember
  • 1 g rode peper zonder zaadjes
  • 1 el Solo
  • 1 scheut olijfolie
  • zout, suiker
  • 1 g versnipperde verse koriander
  • 1 g citroengras
  • 20 g gember
  • 5 g look
  • 20 g citroengrasstengel
  • 10 cl bruine kalfsfond
  • 3 cl teriyaki
  • olijfolie (Frying)
  • boter
  1. BEREIDING
  2. Het gekonfijt witloof :
  3. Verwijder het harde gedeelte onderaan en ontblader de witloofstronkjes. Hou enkele blaadjes van het binnenste gedeelte opzij. Blancheer de witloofblaadjes 30 seconden in kokend water. Laat ze uitlekken en bak ze in een beetje Solo tot ze mooi verkleuren.
  4. Stoof de look, gember en peper in een eetlepel Solo. Voeg de witloofblaadjes toe, samen met een beetje zout en suiker.
  5. Bedek met vetvrij papier en laat zachtjes konfijten voor 15 minuten. Laat ze uitlekken om het teveel aan vet te verwijderen.
  6. Warm ze daarna weer op en voeg op het laatste moment de versnipperde koriander en citroengras toe.
  7. De saus :
  8. Stoof de look, de gember en het citroengras in een scheutje olijfolie. Blus met de sojasaus en voeg de kalfsfond en de teriyaki toe. Laat 10 minuten koken.
  9. Zeef de saus en klop op met een klontje boter. Breng op smaak.
  10. AFWERKING
  11. Kruid en bak de sint-jakobsvruchten en de sneetjes eendenlever.
  12. Voeg daarna een beetje fleur de sel toe.
  13. Dresseer het gekonfi jt witloof met een dresseerring op het bord.
  14. Leg er de blaadjes rauw witloof, de sintjakobsvruchten, de foie gras, het krokantje (facultatief) en de korianderblaadjes bij en overgiet met een beetje saus.
Delhaize-NL