Sint-jakobsvruchten en bloedworst met pompoencrème

52 50 Hoge moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 200 g bloedworst
  • 1 kleine pompoen ± 1 kg
  • 5 pijpajuintjes
  • 80 g fijne reepjes gerookt spek
  • 50 g Solo
  • cayennepeper
  • zeezout
  • rucola
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 50 g suiker
  1. Kook de balsamicoazijn in met de suiker tot een siroop en laat afkoelen. Let op: wanneer de siroop afkoelt, zal zij nog dikker worden.
  2. Wikkel de pompoen in aluminiumfolie en zet deze inde oven op 180°C gedurende ± 35 à 40 minuten.
  3. Leg de pompoen op het werkblad en snijd deze doormidden, schep er voorzichtig de pitten uit en schraap het vruchtvlees van de pel.
  4. Mix het vruchtvlees in de foodprocessor of blender met de Solo en breng op smaak met de cayennepeper en zeezout.
  5. Snipper de pijpajuintjes fijn.
  6. Verwijder het vel van de bloedworst en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  7. Bak de bloedworstschijfjes langs beide zijden in een weinig Solo, schep ze uit de pan en bak vervolgens de spekreepjes in de pan. Voeg de pijpajuintjes toe wanneer
  8. het spek bijna uitgebakken is en bak ze nog even mee. Voeg nu de bloedworst weer toe en houd warm.
  9. Dep de Sint-jakobsvruchten droog met wat keukenpapier en bak ze vervolgens goudbruin in een weinig Solo op een hoog vuur in een antiaanbakpan.
  10. Verdeel de pompoencrème over de borden, schik er de sint-jakobsvruchten en de bloedworstschijfjes met spek en pijpajuintjes op. Werk af met enkele druppels
  11. balsamicosiroop en wat rucola.
Solo