Sint-jakobsschelpen uit de oven op z’n Venetiaans

5 15 4 5
Aantal personen:
  • 12 Sint-jakobsschepen
  • 2 el fijn gehakte platte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 3 el paneermeel
  • peper & zout
  1. Vraag je vishandelaar de sint-jakobsschelpen te openen. Maak de lege schelpen schoon. Verwijder vezels en zwarte deeltjes van de zeevruchten, spoel ze schoon en veeg ze droog met keukenpapier. Of koop schoongemaakte St Jacobs en gebruik ovenvaste schaaltjes.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak dan een sausje door de fijngehakte peterselie te mengen met de olijfolie, de knoflook en zout en peper.
  3. Besmeer de schelpen ( schaaltjes)met de saus. Leg de zeevruchten in de schelpen, giet er een beetje wijn bij, bestrooi met het paneermeel en bak 10 minuten in de oven. Serveer meteen. Een heerlijk gerechtje.
  4. Bron Culy .nl eigen foto
Love to Cook