Sint-jacobsvruchten met tonijn

14 80 1 5
Aantal personen:
  • 12 sint-jacobsvruchten (verse)
  • 12 dunne plakjes tonijn
  • 1 limoen (sap)
  • 10 el sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 75 gr lamsoor of zeekraal
  • solo, bakken en braden
  • arachideolie
  • peper&zout (pezo)
  1. Maak een marinade van limoensap, sojasaus, gemberpoeder en een scheutje olie, kruid met pezo.
  2. Giet over de sint-jacobsvruchten, meng goed en laat een uur marineren in de koelkast.
  3. Haal de sint-jacobsvruchten uit de marinade en dep ze goed droog.
  4. Rol een plakje tonijn rond de zijkant van iedere vrucht, prik vast.
  5. Bak de sint-jacobsvruchten aan iedere kant zacht aan in arachideolie, zorg dat de tonijn niet te gaar wordt, moet nog licht rood zijn.
  6. Spoel de lamsoor, laat uitlekken en stoof ze even aan in een nootje solo, breng op smaak met pezo.
  7. Indien zeekraal: spoelen en enkele minuten blancheren in bijna kokend water, laten uitlekken, op smaak brengen met peper.
  8. Leg op een warm bord wat lamsoor of zeekraal, daar bovenop 3 sint-jacobsvruchten.
  9. Versier met een takje koriander of platte peterselie.
Victor S.