Sint-Jacobsvruchten met linguine

9 40 4 5
Aantal personen:
  • linguine (hoeveelheid naar eigen keus)
  • Sint-Jacobsvruchten (hoeveelheid naar eigen keus)
  • blok parmezaankaas
  • handvol muntblaadjes, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • peper&zout (pezo)
  • fleur de sel
  • zwarte peper uit de molen
  1. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Giet de pasta af, laat goed uitlekken.
  3. Kruid de pasta met een weinig pezo, meng er naar eigen smaak olijfolie en wat geraspte parmezaan onder, hou warm.
  4. Bak de Sint-Jacobsvruchten heel kort aan in HETE olijfolie.
  5. Ongeveer 1,5 minuut aan één kant, 1 minuut aan de andere kant.
  6. Laat ze zeker niet te lang bakken, dan worden ze taai.
  7. Draai de pasta op met een tweetandige vleesvork, leg op een zeer warm bord.
  8. Leg boven op de pasta de Sint-Jacobsvruchten en strooi er de fijngesnipperde munt over.
  9. Strooi er wat schilfers parmezaan en fleur de sel over en een flinke draai uit de pepermolen.
  10. Serveer goed warm.
  11. TIP: dit gerecht kan je zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht serveren, enkel de hoeveel aanpassen.
Victor S.