Sint-Jacobsvrucht met Granny Smith

19 45 2 5
Aantal personen:
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 scheutje framboosazijn of vinaigre d'xéres
  • 2 dl vers appelsap van granny smith
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 snuifje currypoeder en kurkumapoeder
  • 100 gr Koude boter
  • 8 sint-jacobsvruchten en olijfolie
  • 1 limoen en koriander
  • 1 citroen
  1. Witloof in brunoise snijden en stoven in veel boter op een licht vuur.Blussen met framboosazijn.Appels centrifugeren in de sapcentrifuge tot 2dl sap Voeg 1dl kokosmelk toe
  2. Pezo,curry;kurkuma.Laat dit tot de helft inkoken.Van het vuur weg klontjes koude boter toevoegen onder voortdurend roeren tot je een gladde saus bekomt.De saus afwerken met limoensap en vers gesneden koriander.
  3. De pan met olijfolie heet laten worden de coquilles kort aanbakken aan elke zijde.
  4. De appel met schil in julienne snijden en besprenkelen met citroen tegen verkleuring.
  5. Bord dresseren:de saus naperen op het bord, in het midden het witloof,daarop de coquilles en bovenop afwerken met de appel.
sin