sint-jacobsnoten met verfijnde broccolicreme en krokanre speksnippers

1 30 5 5
Aantal personen:
  • 12 sint-jacobsnoten zonder koraal
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 broccoli
  • 20 gr luzernekiemen
  • 1 sjalot
  • 3 eetlepels boter
  • 1/2 koffielepel bloem
  • 2 dl kalfsfond
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout
  1. Voorbereiding:
  2. Laat de sint-jacobsnoten ontdooien en dep ze goed droog.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.
  4. Snij de spekblokjes in nog kleinere stukjes.
  5. Snipper de sjalot fijn.
  6. Bereiding:
  7. Kook de broccoli gaar in lichtgezouten water. Giet af en mix fijn. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. Hou warm
  8. Bak de speksnippers krokant zonder vetstof en laat uitlekken op keukenrol.
  9. Smelt 1 koffielepel boter in een kookpot en bak de sjalot glazig. Bestrooi met bloem en laat al roerend even drogen op het vuur.overgiet met kalfsfond en roer goed tot een lichtgebonden saus. Kruid met peper en zout.
  10. Smelt 2 eetlepels boter in de pan van het spek en bak de sint-jacobsnoten 2 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  11. Afwerking:
  12. Verdeel de broccolicreme in een streep over de borden en schik er telkens 3 sint-jacobs noten op. Bestrooi met de krokante spekblokjes en werk af met luzernekiemen. Lepel er de saus rond.
vanessacoppin