Sint-Jacobsnoten met spek en ahornsiroop

78 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 8 plakjes gerookt spek, dun gesneden
  • 12 grote rauwe Sint-Jacobsvruchten
  • 3 el koud water
  • 1 zakje voor droge saus Knorr Vleesjus
  • 0.33 kopje Ahornsiroop
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bak het spek in een anti-kleefpan op middelhoog vuur tot het uitgebakken is, maar niet te krokant. Haal uit de pan en laat rusten op een vel keukenpapier.
  2. Bak de Sint-Jacobsvruchten in dezelfde koekenpan, op middelhoog vuur. Draai tot beide zijden een diep gouden kleur bekomen (ongeveer 4 minuten). Haal uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in twee.
  3. Gebakken spek in drie snijden.
  4. Plaats de Sint-Jacobsvruchten in een ondiepe ovenschaal, met de gesneden kanten naar beneden. Plaats een stukje spek op de top van elke Sint-Jacobsvrucht en zet vast met een tandenstoker.
  5. Bereid de Knorr Vleesjus in dezelfde pan en laat 1 minuut doorkoken op middelhoog vuur. Voeg de siroop toe en laat 1 minuut koken of tot ze een beetje ingedikt is. Giet de saus over de Sint-Jacobsvruchten.
  6. Bak 10 minuten in de oven of tot de Sint-Jacobsvruchten net gaar zijn en de saus borrelt.
Knorr