Sint - Jacobsnoten met avocadovelouté

11 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 rijpe avocado, geschild en in stukjes
  • 400 ml visfumet
  • 1 el slagroom
  • 60 hazelnoten of.., gehakt
  • 12 sint - jacobsvruchten
  • 12 sneetjes gerookt spek, dun genseden
  • olijfolie
  • peper&zout (pezo)
  • houten prikkers
  1. Rooster de gehakte noten in een antikleefpan.
  2. Laat de visfumet 6 à 8 minuten inkoken.
  3. Wikkel de sint-jacobsvruchten in een plakje spek en prik vast met een houten prikker.
  4. Voeg de avocado en de slagroom toe aan de visfumet, breng op smaak met pezo.
  5. Mix het soepje tot het lichtjes schuimt.
  6. Bak de sint-jacobsvruchten in olijfolie, ongeveer 1 minuut aan beide zijden, kruid met pezo.
  7. Verdeel de velouté over vier diepe warme borden, leg er de sint-jacobsvruchten in en bestrooi het geheel met de gehakte noten.
  8. Serveer met stukje vers stokbrood, eventueel geroosterd en ingewreven met knoflook.
Victor S.