Sint-Jacobsnootjes met pastinaakpuree en een sausje van rode biet

17 45 0 5
Aantal personen:
  • 12 stuks Sint-Jacobsnootjes
  • 4 rode bieten
  • 2 stuks pastinaak
  • 1 ei
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels verse room
  • 4 aardappelen
  • 8 dl gevogeltefond
  • 1 dl sherryazijn
  • 2 sjalotten
  • peper en zout
  1. Stoof de fijngehakte sjalotten aan in een pot, voeg er dan drie rode bieten aan toe, op hun geheel of in blokjes gesneden. [Houd één rode biet op kant om er later de chips mee te bereiden.] Giet er wat sherryazijn bij. Doe er de gevogeltefond bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten garen. Giet alles in de keukenrobot en mix fijn met een nootje boter. Druk het mengsel door een fijne zeef.
  2. Snij de overgebleven rode biet in zeer fijne schijfjes en frituur deze op het allerlaatste moment in wat olie.
  3. Tip :
  4. Dit recept is ook overheerlijk met een groentefond. U hoeft dan de gevogeltefond enkel de te vervangen door. groentefond
  5. Pastinaakmousselinne.
  6. Kook intussen de geschilde en in stukken gesneden pastinaken en aardappel gaar in licht
  7. gezouten water. Giet af en pureer. Werk af met wat room, boter en een eidooier, Bijkruiden met wat peper en zout.
  8. Hou de puree warm.
  9. Bak de sint-jacobsnootjes op een hoog vuur, zodat ze meteen dichtschroeien, doet dit aan beide kanten zo'n 2 à 3 minuutjes.
  10. Smakelijk
Nathal