Sinasappel cake

42 45 4 5
Aantal personen:
  • 2 kop verse sinasappelsap
  • 2,5 kop bakmeel
  • 2,5 kop suiker
  • 4 st ei
  • 1/2 kop Solo boter
  • 1 lepel bakpoeder
  • 1/2 st sinasappelschil
  1. Mix het eiwit van 4 eieren in een schaal tot schuim.
  2. Voeg 1,5 kop of suiker en het eigeel erbij en mix deze.
  3. Daarna Solo boter toevoegen en mixen.
  4. Bakmeel toevoegen en mixen.
  5. 1 Kop sinasappelsap toevoegen en mixen.
  6. Bakpoeder toevoegen.
  7. Cakvorm insmeren met Solo boter en het beslag er in doen.
  8. 180 graden voor 25 / 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  9. Als de cake afgekoeld is de bakvorm verwijden.
  10. De sinasappelsaus voor over de cake.
  11. Een kop sinasappelsap een kop suiker en de sinasappel schil in dunne schuifjesgesneden in een pan koken, totdat het dik is, maar smeerbaar.
  12. De saus over de cake gieten en klaar is de cake.
  13. Smakelijk
Elisangela