Sinaasappelpannacotta’s met sinaasappel-cranberrysaus

17 25 5 5
Aantal personen:
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml light room
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels fijn geraspte sinaasappelschil
  • Voor de saus:
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 75 gram cranberries
  • 5 eetlepels suiker
  1. Week de gelatine in koud water. Breng de crème fraîche met de vanillesuiker in een pan aan de kook en laat een aantal minuten inkoken. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer de blaadjes vervolgens door de crème fraîche in de pan tot ze zijn opgelost. Klop de slagroom samen met de poedersuiker en sinaasappelrasp stijf .
  2. Roer vervolgens de crème fraîche en de 50 ml sinaasappelsap door de slagroom. Giet het mengsel in vier kleine conische vormpjes, of gebruik er espressokopjes voor.
  3. Zet de vormpjes een halve dag in de koelkast om op te stijven. Pannacotta’s moeten een beetje lobbig blijven maar wel hun vorm behouden.
  4. Laat voor de saus de 200 ml sinaasappelsap met de cranberries, de balsamicoazijn en de suiker ongeveer 10 minuten koken, tot de cranberries zacht zijn. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat suiker toe. Pureer het mengsel tot slot met een staafmixer en laat de saus afkoelen.
  5. Haal de puddinkjes uit de vormpjes. Houd de vormpjes daarvoor heel even onder een warme kraan, plaats er een bordje bovenop, draai vorm en bordje tegelijk om en laat de pannacotta rustig loskomen. Giet de saus er mooi omheen en serveer direct!
Bertolli
Meer inspiratie

ItaliaansDessertNagerecht