sinaasappelkoekjes met chocolade

359 20 5 5
Aantal personen:
  • 115 gr solo margarine
  • 50 gr poedersuiker
  • 2 stuks geraspte schil van sinaasappel
  • 175 gr bloem
  • 200 gr gesmolten chocolade
  • 5 el suiker (grof)
  1. verwarmde oven op 190°C
  2. klop de boter en de suiker tot een wit romig mengsel (toch wel een 5 tal min kloppen)
  3. meng de sinaasappelrasp erdoor
  4. voeg de bloem (gezeefd) erdoor
  5. rol het deeg tot een dikte van ongeveer 1cm
  6. druk er koekjes uit met een ronde of andere vorm of snij gewoon in rechthoekjes
  7. prik er gaatjes in met een vork en leg op bakpapier
  8. bak tot ze goudkleurig zijn (een 10 tal min) op 180°C
  9. meng de poedersuiker met de gesmolten chocolade
  10. de chocolade tussen 2 koekjes smeren en er wat suiker over strooien
  11. laten afkoelen
chrisje_1
Meer inspiratie

PatisserieNagerechtLente