Sinaasappel-wortelmuffins

64 50 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Muffins:
  • 150 g wortel
  • 120 g (volkoren)meel
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 160 g Solo Vloeibaar
  • 200 g suiker
  • 5 g kaneelpoeder (ca. Ÿ tl)
  • 2 grote eieren
  • Afwerking:
  • 1 sinaasappel
  • 100 g suiker
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren muffinvormpje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Schil de wortel dun en rasp boven een grote kom op een fijne rasp.
  3. Zeef het meel, het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout erboven. Voeg de andere ingrediënten voor de muffins toe en meng alles met een pollepel of mixer goed door elkaar.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar.
  5. Was, terwijl de muffins in de oven staan, de sinaasappel met warm water. Rasp de schil dun op een fijne rasp boven een steelpan. Pers de sinaasappel uit boven de geraspte schil in de pan, voeg de suiker toe en kook al roerende tot de suiker is opgelost. Laat de siroop van het vuur af even staan tot de muffins gebakken zijn.
  6. Snijd bovenin elke muffin een kruis en giet de sinaasappelsiroop (ca. 1 el per muffin) er heel langzaam in (als het te snel gaat neemt de muffin de siroop niet op). Serveer de muffins warm of koud.
Solo