Sinaasappel delight

34 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 5 el basterdsuiker
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 150 ml sinaasappellikeur
  • 400 ml volle room (40% vetgehalte)
  • 1 sinaasappel, de geraspte schil min een stukje voor de afwerking
  1. Meng 2 eetlepels suiker, het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de sinaasappellikeur in een kleine kookpot.
  2. Kook het mengsel gedurende 10 minuten op een hoog vuur, of totdat de saus gebonden is. Laat afkoelen.
  3. Klop de volle room met de overgebleven suiker tot een stijf beslag.
  4. Schep een bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs in een cocktailglas.
  5. Werk elk bolletjes ijs af met een volle lepel beslag. Besprenkel met de saus van sinaasappellikeur.
  6. Werk af met een stukje sinaasappelschil en dien onmiddellijk op.
Carte d'Or
Meer inspiratie

DessertNagerecht