Simpele appeltaart

65 45 4 5
Aantal personen:
  • 10 el maïsolie
  • 10 el suiker
  • 3 hele eieren
  • 10 el zelfrijzende bloem
  • 2 hele appels (in dunne partjes gesneden)
  • 2 à 3 el confituur (liefst abrikoos maar andere kan ook)
  • 3 el parelsuiker
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Mix de maïsolie, suiker en de eieren tot een gladde massa.
  3. Meng de zelfrijzende bloem door het beslag. (goed kloppen)
  4. Bekleed een taartvorm van 24 cm met bakpapier en giet het beslag erin.
  5. Leg er de stukjes appel in en bestrooi met de parelsuiker.
  6. Bak de appeltaart gedurende 35 min. op 190°C.
  7. Neem de taart uit de oven en besmeer met de confituur.
  8. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
  9. Smakelijk
niknak