Siciliaanse penne met garnalen, citroen en peterselie

32 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 200 gram penne rigate
  • 1 kleine komkommer
  • 2 citroenen
  • 30 gram peterselie
  • 2 zongedroogde tomaten op olie
  • 150 gram stevige visfilet (bv. pangasius)
  • 2 el Bertolli Classico olijfolie
  • 100 gram gepelde rauwe garnalen (vers of diepvries)
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Met Room
  • zout
  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Schil ondertussen de komkommer, snijd hem in dunne plakjes, leg in een schaaltje, voeg ½ tl zout toe en meng een beetje door elkaar. Was de citroenen en rasp de schil op een fijne rasp. Pers 1 citroen uit. Haal de blaadjes peterselie van de steel en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en meng ze met de komkommer, 3 el van de olie uit het potje van de tomaten, 2 el peterselie en 2 el citroensap. Snijd de visfilet in stukken van ca. 3 cm. Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak de stukken vis en garnalen 3 minuten en roer regelmatig om. Voeg de geraspte citroenschil en 1 el citroensap toe. Roer de pastasaus erdoor en breng de saus aan de kook. Schep de pasta en de helft van de rest van de peterselie erdoor en verwarm alles nog 1 minuut.
  2. Schep de pasta op 2 warme diepe borden. Strooi de rest van de peterselie erover. Serveer de salade er apart bij.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht