Siciliaanse cannoli

96 50 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 sinaasappel
  • 500 g ricottakaas
  • 150 g suiker
  • 100 g kleine stukjes gekonfijt fruit
  • 80 g chocolade, pure hagelslag of fijngehakte chocolade
  • 20 koekrolletjes of kletskoppen
  • poedersuiker
  1. Boen de sinaasappel schoon onder de koude kraan en rasp de schil met een fijne rasp. Pers 1/2 sinaasappel uit.
  2. Meng in een schaal de ricotta met de geraspte sinaasappelschil, 2 eetlepels sap en 150 g suiker. Roer tot het mengsel zacht en romig is. Voeg het gekonfijte fruit en de chocolade toe. Laat 30 minuten in de koelkast staan.
  3. Vul de koekrolletjes met behulp van een klein lepeltje (of spuitzak) met het ricottamengsel of schep het op de kletskoppen. Leg de rolletjes op bordjes en bestrooi met poedersuiker.
Solo