Siberisch omelet (omelette siberienne)

0 60 0 5
Aantal personen:
  • 3 stuks eieren
  • 120 gram suiker
  • 120 gram bloem
  • 100 gram gele rozijnen
  • 1 borrelglasje rum
  • 100 gram vanille ijs
  • 3 stuks eiwitten
  • 50 gam suiker
  1. de rozijnen uitleggen en overgieten met de rum
  2. de eieren met de suiker opkloppen met de mixer ongeveer 10 minuten, de gezeefde bloem eronder mengen, een bakvorm inboteren en bebloemen, het deeg ingieten en de biscuit ongeveer 35/40 minuten bakken in een oven van 180 graden .De biscuit uithalen en laten afkoelen op een rooster
  3. De biscuit half doorsnijden, (andere helft bewaar ik id diepvries)
  4. Dan de biscuit enkele lagen van doorsnijden en met een serveerring cirkels uitsnijden, Tussen de helften beetje rozijnen en vanille ijs leggen en alles laten opstijven in de diepvries gedurende 30 minuten. Intussen de eiwitten zeer stevig opkloppen met de suiker, in een spuitzak doen en de biscuit uithalen, De eiwitten over de biscuit spuiten en kleuren onder de grill of met een bunsenbrander,
gusti