sheperds pie met veel groenten

1 65 0 5
Aantal personen:
  • 2 stengels selderie
  • 6 wortels
  • 2 pastinaak
  • 2 rapen
  • 120 gram diepvrieserwten
  • 1,5 kg gehakt (lams of runds)
  • 2 uien
  • knoflook
  • tijm
  • salie
  • 4 eetlepel gamalen kaas
  • aardappelen
  • 500 ml passata
  • boter
  • melk
  • ei
  • nootmuskaat
  1. Selder, wortel, pastinaak, raap schoonmaken en 15 min laten gaarkoken (net onder water zetten)
  2. Ui schoonmaken en fijn snijden
  3. Aardappelen schillen en koken
  4. Gehakt bakken, ui en look toevoegen
  5. Groenten, erwten, passata toevoegen
  6. Kruiden met zout, peper, tijm en salie
  7. In ovenschaal doen
  8. Aardappelpuree maken (voldoen melk toevoegen om open te kunnen smeren op de schotel.
  9. Aardappelpuree bovenop groenten-vlees mengsel
  10. Overstrooien met gemalen kaas
  11. 40 min in de oven op 180°
kruidenspookje