Sesamkip met zoetzure groenten

76 20 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 el sesamzaadjes
  • 1 blikje ananasstukjes op eigen sap (225 g)
  • 2 el milde (wijn)azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el honing
  • 4 kipfilets
  • peper en zout
  • 4 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 450 g Oosterse roerbakgroenten
  • Maïzena
  1. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en laat ze op een bord afkoelen. Laat de ananasstukjes uitlekken, vang het sap op en vul het aan met 1 dl water. Roer azijn, sojasaus, tomatenpuree en honing door het sap.
  2. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Bak de kipfilets in 2 kneepjes vloeibare margarine lichtbruin en gaar.
  3. Verhit de rest van de vloeibare margarine in een wok. Roerbak hierin de groenten beetgaar in enkele minuten op hoog vuur. Voeg de blokjes ananas toe en schenk de zoetzure saus erbij. Breng aan de kook en laat ongeveer 2 minuten op laag vuur doorkoken.
  4. Los ondertussen wat maïzena op in water en bind hiermee de saus. Proef of er nog extra azijn, soja of honing aan moet worden toegevoegd.
  5. Neem de kipfilets uit de pan, druk ze in de geroosterde sesamzaadjes en serveer ze met de zoetzure groenten.
Solo
Meer inspiratie

JapansGevogelteHoofdgerecht