Servetringen in koekjesdeeg

38 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 g bloem
  • snuifje zout
  • 2 koffiellepels bakpoeder
  • 150 g Solo
  • 100 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 60 g fijne witte suiker of vloeibare suiker
  1. Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom en voeg er de Solo en de bruine suiker bij.
  2. Meng een eerste ei lichtjes met een vork in de vloeibare suiker (of fijne witte suiker) en voeg dit bij het mengsel.
  3. Indien nodig kan je het tweede ei er in beetjes bij doen.
  4. Bloem het rolvlak en de rol goed in en rol het deeg tot een dikte van 5 mm uit.
  5. Snij met een vormpje of een goed mes de gewenste figuur uit het deeg. Wat je niet direct gebruikt, bewaar je steeds in de koelkast.
  6. Leg de vormen op vetvrij papier op de bakplaat en plaats ze in de oven.
  7. Laat ze 15 à 20 minuten bakken op 160 °C.
  8. Laat de ringen goed afkoelen, het liefst in een luchtdichte container als je ze wilt glazuren, anders kan het glazuur bruin worden.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieBijgerecht