Selderijsalade met appel , peccannoten en cranberries

2 15 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 grote knolselderij
  • 1 appel
  • 25 gr pecannoten of walnoten
  • 25 gr gedroogde cranberries of blanke rozijnen of allebei
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 1/2 volle el Griekse yoghurt
  • 1 1/2 el mayonaise ( 3 % vet)
  • peper en zout naar smaak uit de molen
  1. Schil de knolselderij . Rasp de knolselderij op een grove rasp of in de keukenmachine. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij in blokjes of rasp ook in de keukenmachine. meng beide ingrediƫnten en werk er het citroensap, Griekse yoghurt en mayonaise door. Maal er naar smaak zeezout en peper door. Werk dan de noten en de cranberries / blanke rozijnen erdoor. Heerlijk op een broodje, toast of als gezonde salade bij de hoofdmaaltijd.
Love to Cook