seitanstoofpot

4 70 5 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien (grof gesneden)
  • 400 g seitan
  • 2 laurierbladeren
  • 1 el provencaalse kruiden
  • 1 snede brood
  • 2 el grove mosterd
  • 1/2 l bruin bier
  • 2 sneden peperkoek (in stukjes)
  • bruine suiker (optioneel)
  1. -Verhit de olijfolie in een ruime pot. Bak hierin de uien.
  2. - Bak de seitan aan in een aparte pan.
  3. - Voeg de seitan, laurier en kruiden toe aan de uien.
  4. - Roer om en giet de groentebouillon erbij.
  5. - Smeer de mosterd op het brood en voeg dit toe aan het geheel. - Laat het stoofpotje een uurtje sudderen.
  6. (Dit kan je best een dag op voorhand doen zodat de smaken goed kunnen intrekken.)
  7. - Voeg de dag zelf het bier en de peperkoek bij de stoverij en laat alles op een zacht vuurtje zonder deksel inkoken.
  8. - Breng op smaak met peper en zout.
  9. optioneel: Als je van zoet houdt, roer er dan vlak voor het serveren wat bruine suiker door.
  10. bron evavzw
Mkestie