Scones

104 40 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 100 g Solo in blokjes gesneden
  • 50 g griessuiker
  • 2 eieren
  • karnemelk
  • 0.5 dl melk
  • 150 g zure room
  • frambozenjam
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder. Voeg de Solo en de suiker toe.
  3. Mix om een soort van zanddeeg te verkrijgen.
  4. Voeg een ei toe en vervolgens zoveel karnemelk als nodig om het deeg wat smeuïger, maar niet vloeibaar te maken.
  5. Stort het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak.
  6. Kneed het snel zodat het niet ‘zwaar' wordt.
  7. Rol het deeg uit op een dikte van ongeveer 1,5 cm .
  8. Snij cirkels uit met een uitsteekvorm van 6 cm.
  9. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de scones op.
  10. Klop het resterende ei met de melk los en bestrijk de scones met dit mengsel om ze een mooie goudgele kleur te geven.
  11. Zet ze in de oven en bak 15 minuten.
  12. Laat de scones afkoelen op een rooster.
  13. Snij de scones net voor het opdienen in de breedte door.
  14. Besmeer ze met een laagje zure room en frambozenjam.
Solo