Scones met aardbeienjam met natuurlijk "clotted cream "

8 30 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 90 gr harde roomboter in stukjes
  • 3 eieren
  • 1 dl karnemelk
  • 3 el bloem( uitrollrn deeg)
  • 3 el melk
  1. Voor 18 stuks
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden C.oer bakmeel, basterdsuiker en zout door elkaar.
  3. Meng de boter er doorheen tot je een kruimelig deeg krijgt. Roer de eieren en de karnemelk erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  4. Rol het deeg uit tot een lap van plm. 2 cm dik. Steek rondjes uit het deeg met een doorsnede van 5 cm.
  5. Leg ze naast elkaar op een ingevette bakplaat.
  6. Bestrijk de scones met melk en bak ze in 15-20 minuten in het midden van de oven op 220 graden C.
  7. Open snijden. een lekkere laag aardbeienconfiture ( of naar keuze) erop en een dikke laag clotted cream ( zie recept "goed en snel alternatief voor clotted cream).... en... smullen maar.
Love to Cook