Scones met aardbeienconfituur en slagroom

98 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 0.5 koffielepel zout
  • 50 g Solo
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 0.75 dl melk
  • 125 ml slagroom
  • 0.5 pot aardbeienconfituur
  • 1 ei
  1. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  3. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en het zout boven een kom.
  4. Voeg vanillesuiker en suiker toe.
  5. Snij de Solo in kleine stukjes en haal dan de Solo door de bloem.
  6. Klop het ei met de melk los; bewaar 1/2 eetlepel en schenk de rest bij het bloemmengsel.
  7. Kneed het geheel tot een samenhangende rol.
  8. Verdeelin 8 stukken, leg ze op het bakblik en bestrijk ze met de rest van de melk.
  9. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
  10. Haal ze uit de oven en laat ze op de rooster afkoelen.
  11. Klop de slagroom stijf en serveer de scones met de confituur en de slagroom.
Solo