schuimige chocoladecreme

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram rozijnen
  • 1 dl rum
  • 3/4 liter melk
  • 4 eetl suiker
  • 150 gram fondant chocolade
  • 50 gram maïzena
  • 3 eetl sinaasappelsap
  • 1/2 liter slagroom
  • rode kersen
  1. Week de rozijnen in de rum.
  2. Breng de melk met de suiker en de in stukjes gesneden chocolade al roerend aan de kook.
  3. Vermeng de maïzena met het sinaasappelsap en voeg het mengsel aan de chocoladevla toe.
  4. Goed roeren.
  5. Roer de in rum geweekte rozijnen door de vla en laat die afkoelen.
  6. Klop de slagroom stijf en spatel de helft ervan door de afgekoelde vla.
  7. Verdeel de vla over 4 schaaltjes en garneer met de rest van de slagroom en kersen.
mamaji