Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof

3 30 5 5
Aantal personen:
  • 16 sjalotten
  • 50 gr vloeibaar bakproduct
  • 1 el arachide olie
  • 4 schouderkarbonades
  • zout en vers gemalen peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml witte wijn of vleesbouillon
  • VOOR DE GEBAKKEN WITLOF
  • 8 struikjes witlof
  • 75 gr boter
  • 2 el suiker
  • 1 el balsamicoazijn
  1. Pel de sjalotjes en halveer ze. Verhit de helft van de boter met de olie en fruit hierin de sjalotten lichtbruin. Schep ze uit de pan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de rest van de boter bij het bakvet en bak de karbonades hierin goudbruin. Voeg de sjalotten, laurierblaadjes en wijn of bouillon toe. Breng aan de kook en stoof daarna met deksel 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes. Halveer intussen de struikjes witlof in de lengte. Smelt de boter, leg het witlof erin en bestrooi de struikjes met de suiker. Bak het lof aan beide kanten in circa 4 minuten per kant goudbruin en beetgaar. Sprenkel de balsamico-azijn erover. Serveer het vlees met de witlof en gekookte krieltjes of aardappelpuree.
Love to Cook