schouderhammetje

13 180 0 5
Aantal personen:
  • 2 schouderhammen
  • laurier en thym
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • solo boter
  • 3 uien
  • 1 thl mosterd
  • peper en zout
  • 2 flesjes leffe bruin
  1. per persoon een hammetje .
  2. kook de hammetjes in water met laurier en thym een wortel en een prei
  3. dit op een zacht vuurtje een120 min.
  4. ontvet regelmatig
  5. neem de hammetjes er uit en doe het vocht en de groenten weg.
  6. neem wat boter in een pan en doe er de gesniperde uien er in en laat ze glazig worden
  7. leg de hammetjes erbij en blus met een donker bier naar keuze. persoonlijk gebruik ik
  8. leffe.
  9. doe er een beetje mosterd bij en laat op een klein vuurtje garen tot het bijna van het been
  10. valt. kruid met peper en zout
  11. dit recept is lekker met frieten
redkardi