Schotel met hesp en prei

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 4 sneetjes hesp
  • 2 stengels prei
  • 100 gr boter
  • 6 el bloem
  • 500 ml melk
  • 2 eigelen
  • peper, zout en muskaatnoot
  1. Snijd de prei in stukjes en kook ze in licht gezouten water.
  2. Bind het kookvocht met een roux van de gesmolten boter en de bloem, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Voeg er dan een deel van de melk aan toe en giet de saus door een zeef.
  4. Meng de rest van de melk met de eigelen en voeg dit bij de gezeefde saus.
  5. Boter een ovenschotel in, leg de hesp plat en doe er uitgelekte prei in en rol op tot kleine rolletjes en doe in de ovenschotel. Giet de saus erover en bestrooi met paneermeel. Verdeel er enkele klontjes boter over en laat in een voorverwarmde oven van 180°C even opwarmen tot er een korstje op komt.
Mystica
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht