schorsenerensoep

3 45 4 5
Aantal personen:
  • 800 gr Schorseneren
  • 2 grote aardappelen
  • 2 uien
  • 1 kruidnagel
  • 2 l kippebouillon
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 1 rookworst
  • 400 gr kippegekakt balletjes
  • 50 gr solo
  • 2 el gehakte peterselie
  • muskaatnoot
  • peper en zout
  1. 1 Pel en snij de uien in 2 en prik op een stuk ervan de kruidnagel.
  2. 2 Schil de aardappelen en de schorseneren, en snijd ze in stukken.
  3. 3 Doe de uien kleuren in de boter, voeg er de aardappelen, de schorseneren en de bouillon aan toe en laat 30 min garen.
  4. 4 Schep de ui met de kruidnagel uit de pot, haal er de kruidnagel uit en voeg de ui terug aan de soep toe.
  5. 5 Mix de soep en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  6. 6 Voeg dan de in kleine blokjes gesneden rookworst, de rauwe spekreepjes en de kippeballetjes bij de soep.
  7. 7 Doe de peterselie er bij en roer dit alles eens goed door.
  8. 8 Laat de soep nog een kleine 2 minuten doorkoken en dien ze heet op.
  9. Smakelijk
bosmans e