Schnitzeltjes met salie in romige tomatensaus met gorgonzola

11 20 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 200 g tagliatelle
  • 3 stronken witloof
  • 3 el Bertolli Olijfolie Classico
  • zout, peper
  • 2 tl suiker
  • 2 el Balsamico Bianco / witte balsamicoazijn
  • 2 ongepaneerde schnitzels
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Romig
  • 75 g gorgonzola(kaas)
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tagliatelle af. Was ondertussen de witloof, verwijder de harde kern aan het uiteinde en snijd de witloofstronken in de lengte in vieren. Verwarm 1 el olie in een hapjespan, leg de stukken witloof naast elkaar in de pan. Bestrooi ze met wat zout, peper en de suiker. Besprenkel met de azijn. Stoof de witloof met het deksel op de pan gedurende ca. 10 minuten tot hij gaar is. Keer regelmatig om. Bestrooi ondertussen de schnitzels met wat zout, peper en de salie. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak de schnitzels tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Voeg de pastasaus toe, breng ze aan de kook en laat het vlees op een matig vuur in 5 min. gaar worden. Verdeel de gorgonzola met een mes in kleine stukjes en voeg ze op het laatst aan de saus toe zodat ze een klein beetje smelten. Verdeel de pasta, de witloof en de schnitzels over 2 warme borden. Schep de saus over het vlees en een beetje over de pasta.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht