Schnitzel met wortelen en graanmosterd

4 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 dunne kalfslapjes (max. 180GR elk)
  • 100 GR bloem
  • 2 eierdooiers
  • 250 GR fijne broodkruimels
  • melk
  • boter
  • 350 GR aardappelen
  • 350 GR wortelen
  • 50 GR graanmosterd van maille (à l'ancienne)
  • citroen
  • peterselie
  • 2 hardgekookte eieren
  1. Meng de eidooiers met een beetje melk in een diep bord. Vul een tweede diep bord met bloem en een derde met de broodkruimels. Dompel de lapjes eerst in de bloem, daarna in het eiermengsel, en tenslotte in het broodkruim. Laat de lapjes aan beide kanten goudbruin bakken in flink wat boter. Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze in kleine stukjes. Stop ze in een kookpot en voeg water zot ze net onderstaan. Voeg zout toe en laat 25 minuten koken op een zacht vuurtje. Afgieten en fijnprakken. Kruid af met een snuifje komijn, een flinke schep mosterd en een klontje boter. Voeg kleine geutjes melk toe om een mousseline te bekomen. Prak met een vork wat fijngehakte peterselie, de hardgekookte eieren en de kappertjes, breng op smaak met een beetje citroensap en peper en zout. Strijk een laagje van dit mengsel op de schnitzels.
NelekeP