Schnecken ( rozijnenkoffiekoeken op 't Ander End's wijze )

1 90 0 5
Aantal personen:
  • 500 g speltbloem
  • 60 g gist
  • 10 g zout
  • 30 g rietsuiker
  • 100 g boter
  • 50 g ei ( 1 stuks )
  • 80 g lauwe sojamelk
  • 21 g bourbon vanille
  • 25 g kaneelsuiker ( suiker + kaneel )
  • 10 g bloemsuiker ( afdekgelei )
  • 1 liter sojamelk bio
  • 100 g vanillebloem
  1. Pudding: 1 liter sojamelk met 100g vanillebloem en 21g bourbon vanille en nadien op smaak brengen met rietsuiker.
  2. Vulling: Vruchten, krenten, rozijnen, noten naar keuze en 25g kaneelsuiker. Kaneelsuiker is beetje suiker met een beetje kaneel door elkaar mengen.
  3. Deeg: Neem een bak of een kom en doe daar de bloem in. Maak in het midden een kuiltje en doe daar de gist, de suiker, het ei en de lauwe melk in. Los dit alles bij elkaar goed op, met de hand fijn knijpen of met de garde goed roeren. Meng daar de rest van de grondstoffen doorheen zoals: de bloem en het zout. Nu zal het een vrij stevig deegje zijn en dat moet ook. Klop het deegje nog even goed door elkaar op tafel of aanrecht en dek het onder een schone theedoek. Het deegje moet nu ongeveer 15 minuten rijzen. Inmiddels kunnen wij de pudding koken.Inmiddels is het deegje voldoende gerezen. Even plat drukken en gaan uitrollen met rolstok, lenge 40 cm, breedte 50cm. Besmeer deze uitgerolde deegplak met de pudding en strooi daarna de vulling er overheen. Van boven naar beneden gaan wij het deeg fijn inrollen to men een lange deergrol verkrijgt. Deze moet ongeveer 50 cm lang zijn. Met een scherp mes deegstukken afsnijden van 2,5 cm dikte. Deze legt men op een licht-besmeerde bakplaat ( men kan ook bakpapier gebruiken ) met voldoende tussenruimte. Daarna 25 minuten laten rijzen en bakken in een oven van ongeveer 200°C. Baktijd 10 á 12 minuten. Inmiddels maken wij afdekgelei ( bloemsuiker met een beetje water mengen ) en met een kwastje worden deze gebakken schnecken bestreken.
  4. Smakelijk!!!
Keuk