Schlemmer schnitzels ( Schnitzels voor Smulpapen)

7 30 5 5
Aantal personen:
  • 800 gr aardappelen vastkokend
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 1 winterpeen in blokjes
  • 100 gr rundergehakt
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 100 ml witte droge wijn
  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 4 varkensschnitzels ca 150 gr
  • olie om in te bakken
  • 4 plakken jonge kaas
  1. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de champignons en de winterpeen toe en bak circa 5 minuten. Schenk de tomatenblokjes en de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
  3. Strooi bloem op een bordje.
  4. Kluts het ei op een bordje.
  5. Strooi het paneermeel op een bordje.
  6. Dep de varkensschnitzels droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  7. Wentel de varkensschnitzels door de bloem, ei en paneermeel.
  8. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Schenk de saus over de schnitzels en verdeel de plakken kaas erover. Bak de schlemmer schnitzels in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
  9. Serveren
  10. Verdeel de aardappels en de schlemmer schnitzels over borden. Werk af met platte peterselie.
  11. Bron 24 kitchen. recept aangepast Eigen foto
Love to Cook