Schelvis met mosterdsaus

6 25 2 5
Aantal personen:
  • 4 moten schelvis
  • 3 dl visbouillon, blokjes
  • 3 dl droge witte wijn
  • 3 dl room
  • 3 fijngesnipperde sjalotjes
  • 3 el graanmosterd
  • 2 eierdooiers
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • takjes dille
  • peper&zout (pezo)
  1. Stoom de schelvis 10 minuten in een stoommandje of stomer.
  2. Breng de witte wijn en de visbouillon met de gesnipperde sjalotjes aan de kook en laat inkoken tot een kwart, doe dan door een zeef.
  3. Meng de mosterd met 2,5 dl room en voeg dit mengsel toe aan het ingekookte vocht, laat opkoken.
  4. Klop de eierdooiers los in de rest van de room.
  5. Haal de pan van het vuur en bind de saus met het eierdooiermengsel, kruid af met pezo.
  6. Leg de schelvismoten op een warm bord, nappeer met de saus, versier met takjes dille en dien op met partjes citroen en aardappelpuree.
  7. Lekker met gebakken zeekraal.
  8. Tip: deze saus kan perfect met andere vis.
Victor S.