Schelvis met een garnalensausje.

19 30 3 5
Aantal personen:
  1. Schelvis met garnalensaus
  2. 4 stuks schoongemaakte schelvis, 1 deciliter droge witte wijn, 3 deciliter water, 1 takje peterselie, 30 gram solo, 30 gram bloem, 100 gram garnalen, 1 deciliter room, citroensap (1citroen), peper&zout.Breng in een pan de wijn met 3 dl. water, samen met het citroensap, peterselie, peper & zout aan de kook. Pocheer hierin de schelvissen in 10 min. gaar. Schep de vis uit het vocht, en hou warm. Zeef het vocht. Maak een beurre manié (koude roux) door 30 gram malse boter te mengen met 30 gram bloem. Giet er langzaam en al roerend het warme pocheervocht bij. Breng dit aan de kook en laat het op een laag vuur nog 10 min. zachtjes pruttelen. Pureer intussen 1/3 deel van de garnalen in een keukenmachine of vijzel (stenen pot met stamper). Roer de garnalenpuree door de room en voeg deze toe aan de saus. Strooi de rest van de garnalen over de vis en giet daarover de saus.
  3. Lekker met worteltjes en aardappelpuree.
Victor S.