Schelpjespasta met kipblokjes in mascarponesaus

536 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 dubbele kipfilet
  • Solo
  • peper en zout
  • basilicum
  • cayennepeper
  • lookpoeder
  • 250 g oesterzwammen versnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • scheutje whisky
  • scheutje tomatenpuree
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje gesnipperde look
  • 250 g mascarpone
  • 100 g erwtjes
  1. Snij de kipfilet in blokjes en bak ze krokant in wat Solo.
  2. Kruid met peper, zout, basilicum, cayennepeper en lookpoeder.
  3. Verhit in een andere pan Solo en fruit hierin de ui en de knoflook.
  4. Voeg hierbij de versnipperde oesterzwammen en laat goed doorbakken.
  5. Voeg kruiden toe (peper, zout, cayennepeper en basilicum) en blus met de witte wijn.
  6. Voeg de kippenbouillon toe en laat dit alles tot 1/3 inkoken.
  7. Doe er dan de erwtjes en de kipblokjes bij.
  8. Voeg de tomatenpuree en het scheutje whisky toe en breng terug aan de kook.
  9. Ten slotte roer je er lepel per lepel de mascarpone onder.
  10. Serveer met grote schelppasta (conchiglioni).
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht