Scheermessen met paprika, lente-ui en sesam

196 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 12 scheermessen (schelpen messen)
  • 1 rode papika
  • 2 roma tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjes
  • 4 takjes koriander, geplukt en fijngehakt
  • 1 el sesamzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt sambal
  • 1 klontje Solo
  • 1 afgestreken el aardappelzetmeel
  • 2 el sojasaus
  • 1 limoen in partjes gesneden
  1. Spoel de messen in ijskoud water.
  2. Schil de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Snipper het teentje knoflook fijn. Snipper de lente-uitjes fijn
  4. Verhit een weinig olie in een grote pan en voeg de scheermessen toe, plaats een deksel op de pan en laat de scheermessen mooi open komen.
  5. Neem de pan van het vuur en haal de messen eruit. Giet het kookvocht in een kom.
  6. Stoof de paprika en de knoflook aan in een weinig Solo, voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 3 minuten zachtjes sudderen, voeg de sambal en de lente-uitjes toe.
  7. Roer het aardappelzetmeel los in het kookvocht van de messen en voeg de sojasaus toe.
  8. Voeg de messen bij de paprika en roer goed om, voeg nu het kookvocht toe en laat alles nog 2 minuten sudderen, bestrooi met het sesamzaad en de fijngehakte koriander.
  9. Schik de messen op de borden en serveer met enkele partjes limoen.
Solo