Schartongrolletjes met fijne groenten,grijze garnalen in currysaus

48 30 3 5
Aantal personen:
  • 16 schartongrolletjes
  • boter
  • 20 cl witte wijn
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 400 gr fijngesneden selder,ui,wortel
  • 50 cl visfumet
  • 20 cl room
  • 1à2 kl currypoeder
  • gekookte rijst
  1. Stoom de groenten bestrooid met peper en zout tot gewenste zachtheid
  2. Stoof het fijngesnipperde sjalotje in en beetje boter,voeg er de witte wijn de curry en de visfumet bij en laat tot de helft inkoken
  3. Doe er de room bij en laat nog eventjes opborrellen
  4. Besprenkel de schartongrolletjes met en beetje witte wijn en peper en zout
  5. Stoom deze ongeveer 6 à 8 min
  6. Schik ze op een schotel en strooi er de gestoomde groenten over
  7. Leg er de gekookte rijst rond,en overgiet de vis met de saus
Dekoninckpatri