Scharrolletje met prei

6 15 4 5
Aantal personen:
  • 8 st scharrolletjes
  • 600 gr prei (diepvries)
  • 1 dl kippenbouillon
  • 1 dl room (of 2el mascarpone)
  • 1 el boter
  • 1 st eierdooier
  • 1 st citroen
  1. Smelt 1 el. boter in een brede kookpan en doe er de diepgevroren prei in. Stoof gedurende 2 a 3 min. terwijl u blijft roeren.
  2. Schik er de diepgevroren scharrolletjes op, besprenkel met het citroensap (van een halve citroen) en overgiet met de kippenbouillon. Dek af en laat in ± 15 min. zachtjes gaar worden. Haal de vis uit de pan en hou hem warm.
  3. Roer het eigeel los in de 2 eetl. mascarpone of de room en meng door de prei. Kruid, indien nodig, met peper, zout en nootmuskaat. Niet meer laten koken. Indien nodig lichtjes binden met instantsausbinder.
sjoeke66