Scampispiesjes met yoghurtdip

8 20 0 5
Aantal personen:
  • 12 scampi
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 ml yoghurt
  • 2 takjes koriander, fijngehakt
  • 8 takjes citroentijm
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  1. Pel de scampi en verwijder het zwarte darmkanaal.
  2. Prik elke scampi in de lengte op een klein plat satéstokje, bestrijk de scampi met olijfolie.
  3. Meng de yoghurt met de knoflook, koriander, fleur de sel en peper, goed mengen.
  4. Leg in een stoommandje de citroentijm, leg de scampispiesjes op de citroentijm.
  5. Stoom de scampi in ongeveer 10 minuten gaar.
  6. Serveer met de yoghurtdip.
  7. U kunt dit als voorgerecht geven (4 à 5 p.p.) met een driehoekje toast, of als hapje bij het aperitief.
Victor S.