Scampisoepje

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr Scampi
  • 2 Ui
  • 1 Prei
  • 3 Wortel
  • 2 takjes Selder
  • 1,5 l Visbouillon
  • 50 gr Vetstof
  • Kruidentuiltje
  • Bieslook
  • Scheutje witte wijn
  1. Scampi pellen
  2. Bouillon : 1 ui snipperen , 1 wortel , groen van de rpei en tekjes snelder versnijden. Scampipellen en uisnippers aanstoven. Visbouillon , wijn kruidentuiltje en versneden groenten toevoegen en 30 min laten pruttelen. Zeven.
  3. Rest van de groenten in brunoise snijden.
  4. Ui fruiten , prei en wortelen toevoegen en even laten stoven.
  5. Bouillon toevoegen , aan de kook brengen . 10 min laten doorkoken
  6. Scampi halveren in de dikte , baken en kruiden met paprika & kerriepoeder
  7. Bieslook snipperen
  8. Scampi over de warme borden verdelen , soep erover gieten en versieren met bieslook.
Mieke 100