Scampisoep met lookbroodjes

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr scampi's
  • 400 gr kreeftensoep
  • 400 gr bloemkoolroosjes (diepvries)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 stokbrood
  • 100 gr boter
  • 4 teenjtes knoflook
  • peper en zout
  1. Leg de diepgevroren scampi’s 2 min. in een kom heet water, zodat u ze gemakkelijk kan pellen
  2. Snij de diepgevroren bloemkoolroosjes in kleine stukken.
  3. Breng de kreeftensoep met evenveel water zachtjes aan de kook.
  4. Kruid de gepelde scampi’s met peper en een weinig zout.
  5. Voeg vervolgens de kleine bloemkoolroosjes en de scampi’s bij de soep. Laat 5 min. zachtjes doorkoken. Werk af met de peterselie
  6. Voor de lookbroodjes mengt u de boter met de 3 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. fijngehakte peterselie.
  7. Snij het stokbrood in de lengte middendoor en smeer er de lookboter op. Verdeel het brood in porties en laat het enkele minuten kleuren onder de grill.
Brigitte H