Scampislaatje met groene appel en curry

11 35 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 24 stuks scampi's
  • 2 stuks granny smith
  • 1 eetl. fijngehakte rozemarijn
  • 1 geutje limoen
  • 1 geutje olijfolie
  • peper & zout
  • kerriepoeder
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 1 eetl. fijngesneden selder
  • 1 eetl. fijngesneden ananas
  • 1 eetl. fijngesneden banaan
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 eetl. fijngesnipperde sjalotten
  • 1/2 appel fijngesneden
  • 1 blad laurier
  1. 1 SAUS : Stoof de prei , selder , ananas , banaan , appel , en sjalotten in een weinig olijfolie aan. Strooi de kerriepoeder erover en laat eventjes aan de groenten en fruit kleven. Bevochtig met de kokosmelk en gevogeltebouillon. Kruid met peper & zout en eventueel nog wat kerriepoeder en voeg een laurierbladje toe. Laat de saus voor de helft inkoken zeef door een fijn puntzeef en hou warm. Pel ondertussen de scampi' s verwijder het darmkanaal , kruid met peper & zout en kerriepoeder . Schroei de scampi' s dicht in olijfolie en laat verder garen. Spoel de appels en rasp fijn . Meng met de fijngehakte rozemarijn en het limoensap. Dresseer de geraspte appel op een torentje en leg er de scampi's omheen (6/persoon) en nappeer de saus er rond. Versier met resterende appelrasp. Ideaal om met rijst te eten. Geniet ervan!!!!!
Di-Ni-Sa